vasárnap

Egy kis kitérő a gépi hímzés világába


A következő képeken azt szeretném bemutatni, hogyan készítem elő az anyagokat a gépi hímzéshez. Ebben az esetben egy kb 8 cm-es szalag közepére kellett logót hímeznem. A minta helyét vízben oldódó jelölőtollal kijelöltem (az ötödik pötty lemaradt a képről :-) - Preparing for machine embroidery. I had to embroider a motif on the middle of a cca 8 cm wide band. I marked with water soluble marking pen.
 
A hímző keretbe befogatom a hímző vetexet. Ezzel segítek magamnak, hogy pár lépéssel később könnyedén bele tudjam helyezni a keretbe szorított alapanyagot.


 A vetex átnyomódik a hímzőkeret alsó részébe. Láthatod, hogy nem tépem le előre a keretnek megfelelő vetex mennyiséget, hanem hagyom a tekercsen, a legalsó képen láthatod, hogy spórolok ezzel.

 A négyzetrács segít, hogy a minta pontosan oda kerüljön, ahová szeretném.
 A hímzendő pántot kétoldalról a keret közepe felé hajtom, határozottan, de nem túl erősen lenyomva.
Így könnyedén be tudom helyezni a textilt a hímzőkeret alsó részébe.


 Ha kinagyítod a képet, láthatod hogy a négyzetháló nem takarja a bejelölést, elcsúszott a keretbe helyezésnél. Ekkor a műveletet meg kell ismételni, mert a hímzésünk ferde lesz, illetve nem pont oda fog kerülni, ahova szeretnénk. Zoom in the picture, and you will see the dots are out of the grids.  You have to re-place the fabric into the hoop. anyway your embroidery will be slanting or will not stand where you want. The dots and the grid help us and our design to be embroidered in good place.

A minta 36 x 50 mm-es, így a közepes keretet használtam. Fentebb említettem, így lehet spórolni a hímzés alátéttel.
We can save some paper (and money) if you use it like this. In the same width  you may place the design twice.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése